nederlands | english | francais
Anna aan de Motte vakantiehuis / B&B voor 2 personen

Het als Rijksmonument geclassificeerde woonhuis is gelegen aan de Spieringstraat 4 en grenst aan de achterzijde direct aan de Motte. De plek waar Gouda ooit als stad is begonnen. De versterkte en hooggelegen burcht - de motte - werd al in 1396 afgegraven maar de gracht die het omringde bestaat nog steeds.

Het huis dateert waarschijnlijk uit 1680 maar bij archiefonderzoek komen we al in 1510 bewoners op deze plek tegen. Het huis werd in 1998 volledig gerestaureerd. De authentieke balken sieren nog steeds het plafond van de woon-eetkamer.

Historisch Gouds erfgoed hebben we gecombineerd met hedendaagse kunst en design. Met werken van kunstenaars als Piet Spek en Rody Graumans tot Yumiko Yoneda en Piet Warffemius, van Gouds plateel tot de poldersofa van Hella Jongerius.

Het huis is daarnaast voorzien van een goed uitgeruste keuken, badkamer met ligbad, slaapkamer met openhaard en een infrarood sauna.

Na een stevige fietstocht door het Groene Hart of een dagje roeien , zeilen of winkelen rond het vermaarde Goudse stadhuis op de Markt is het heerlijk ontspannen in de infrarood sauna.Daarna op het dakterras genieten van het uitzicht op de Motte en de Goudse Sint-Janskerk met zijn beroemde glas-in-lood ramen van de Gebroeders Crabeth, dit met een zelf bereide maaltijd.